2020 Azienda Agricola Sofia, Gioacchino Rosso, Etna, Italien

2020 Azienda Agricola Sofia, Gioacchino Rosso, Etna, Italien.Gioacchino Rosso stammer fra tre forskellige vinmarker nær byen Solicchiata. To fra Contrada Piano dei Daini og en i Contrada Pietramarina på den nordlige del af Etna Vulkanen. 30-60 år gam...

Læs hele beskrivelse
Image link
Image link
Image link
Image link

Beskrivelse

2020 Azienda Agricola Sofia, Gioacchino Rosso, Etna, Italien.Gioacchino Rosso stammer fra tre forskellige vinmarker nær byen Solicchiata. To fra Contrada Piano dei Daini og en i Contrada Pietramarina på den nordlige del af Etna Vulkanen. 30-60 år gamle parceller plantet i den lokale vulkanske Pietramarina jord. Druerne afstilkes inden de presses og spontangæres i store Tonneau med 14 dages maceration, lagring foregår i neutrale fade og cement i 14 måneder inden vinen aftappes. Gioacchino Rosso er svævende let med sin sarte røde frugt, vilde urter og Campari næse, dog er Nerello druens bid og mundvands fremkaldende egenskaber med til at skabe både dybde og struktur i vinen der lige er begyndt at folde sig ud. 
Specifikationer
Alkohol13,5 %
Charlotte SonjonAzienda Agricola Sofia
DrueNerello Mascalese
EmballageGlasflaske
KategoriRødvin
LandItalien
ProptypeKork
RegionEtna
Størrelse75 cl.
Varedeklaration
Image link

Azienda Agricola Sofia

I 1980 startede Gioacchino Sofia arbejdet med druerne på en nedarvet 0,5 hektar gammel vinmark, “Piano dei Daini”, som i dag er anerkendt som et af de bedste på Etna. Over årene er familiens ejendom vokset til ca. 3 hektar med gamle stokke i Pietra Marian, Solicchiata.
Indtil Gioacchinos to børn, Carmelo og Valentina, overtog produktionen i 2016, blev de fleste druer solgt til andre vinerier, og kun en lille produktion var således frigivet i familienavnet Sofia. Men Carmelo og Valentina drømte om at lave vin i familiens eget navn, og i dag bruges samtlige druer til egne vine.

Læs mere